Móda / 22. december 2020

Buďte dámou v každej spoločnosti a za každých okolností

Viete si predstaviť ženu bez kabelky? Určite nie! Kabelky sa stali našimi vernými spoločníčkami v každodennom živote. Sprevádzajú nás prakticky všade, keď ideme do práce, na nákupy, s priateľkami na kávu alebo na firemný večierok, kultúrne podujatie či iný typ zábavy. Vždy siahneme po niektorej z našich kabeliek, podľa toho, kam si ju chceme so sebou vziať. A určite máme z čoho vyberať, pretože každá žena je majiteľkou viacerých dámskych kabeliek.

Neodmysliteľné spoločníčky každej ženy

 

Dámske kabelky nás nikdy neprestanú fascinovať a hoci ich už máme plnú skriňu, stále máme pocit, že ich nevlastníme dosť. Stali sa nielen módnym doplnkom, ale aj spoločníčkami našich životov. Preto ich výber je doslova pre nás istým rituálom a vieme sa nimi zaoberať aj celý deň. Prejsť množstvo kamenných obchodov, preklikať veľa e-shopov, kým nenájdeme tú, ktorú si zamilujeme na prvý pohľad. 

Aj výber dámskych kabeliek má okrem čara aj svoje kritériá, podľa ktorých sa riadime. V prvom rade ide o príležitosť, na ktorú chceme kabelku nosiť, do akej spoločnosti si ju vezmeme. Od toho sa odvíja jej veľkosť, typ, materiál, tvar a do istej miery aj farebné prevedenie. Podstatné je, aby sme si vybrali tú, ktorá nám bude vyhovovať po všetkých stránkach a budeme s ňou maximálne spokojné. 

Každá žena už vie, po akej kabelke siahne, keď sa chystá napríklad do divadla alebo iné kultúrne podujatie. Rovnako vieme aj to, ktorá kabelka nám bude robiť spoločnosť v práci či na stretnutí s kamoškami, aby sme sa cítili čo najpríjemnejšie. A s tou správnou dámskou kabelkou sa určite tak cítiť budeme. Isté je to, že bez dámskej kabelky si už svoj deň nevieme ani predstaviť a potrebujeme ju mať stále pri sebe. V nej totiž nosíme veľakrát takpovediac celý svoj „život“. 

 

Po kabelke obľúbený sprievodca na každý deň

 

Svojho času sa nám ruksaky spájali hlavne so školou a cestovaním. Dnes to už tak nie je a my si tento obľúbený doplnok brávame so sebou kamkoľvek. A tiež ich máme vo svojej výbave hneď niekoľko. 

Elegantnéštýlové ruksaky sú bezpochyby dobrými kamarátmi s výhodami. Áno, kabelka má určite svoje čaro a často poslúži nielen ženám, ale aj mužom, ktorí si môžu do našej kabelky dať napríklad doklady či peňaženku. Ale ak potrebujeme mať pri sebe viacero vecí, ktoré sa už do kabelky nezmestia, vtedy siahneme po vernom spoločníkovi – ruksaku. Jeho praktickú stránku máme radi všetci, pretože ponúka množstvo oddelení, menších či väčších priestorov, do ktorých môžeme ukryť hravo aj laptop, učebnice, dokumenty či iné dôležité veci. 

Aj v prípade ruksakov platí, že nie je ruksak ako ruksak. Záleží od toho, kam si ho chceme so sebou vziať a akej veľkosti by ruksak mal byť. Dnešná móda ponúka aj ruksaky, ktoré sú kombináciou komfortu a elegancie a s nimi môžeme hravo vyraziť do mesta. Ak sa chystáme na turistiku či do prírody, tak volíme športový ruksak, do ktorého si dáme celý proviant. 

Pri výbere ruksaku si stačí zodpovedať pár základných otázok: na aký účel ho budem potrebovať, akej veľkosti chcem, aby bol, budem v ňom nosiť aj notebook alebo si doň vložím skriptá, poznámkový blok či učebnice. 

Materiál tiež zohráva svoju úlohu – mnohé z nás preferujeme ruksak kožený, ale, samozrejme, môžeme siahnuť aj po textilnom ruksaku, táto voľba je veľmi individuálna. Do úvahy by sme mali vziať aj farbu ruksaka, aby nám ladil s oblečením a ostatnými doplnkami. A predovšetkým, aby bol naším verným a spoľahlivým sprievodcom na cestách, nech sa vyberieme kamkoľvek. Ten správny dámsky ruksak nás zaručene nikdy nezradí a vždy sa budeme môcť naň spoľahnúť!

Zdroj obrázku: Viktoria Minkova / Shutterstock.com

(Deed/PR)

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader